Skip to main content

De vacht

van de Grote Sennendoodle

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn het niet de haren van een hond die een allergische reactie veroorzaken maar zijn de huidschilfers de boosdoener. De huidschilfers komen vrij wanneer een haar uitvalt. Des te minder de hond verhaart des te minder zult U last hebben van Uw allergie. Het is een utopie om te denken dan een hond helemaal niet in de rui komt. Bij de sennendoodle is dit wel veel minder dan bij een ‘gewone’ vacht. Het is dus heel goed mogelijk dat U niet allergische reageert op een sennendoodle maar….. het is niet uitgesloten dat het wél zo is.

Er bestaan 2 soorten vachten…
1: de curly wool ( krullend )
2:  de open vacht.
Beiden vachten kunnen in 1 nest voorkomen.
De open vacht heeft iets minder verzorging nodig dan de krullende vacht. De open vacht verliest ook meer haar en is minder geschikt voor mensen met een allergie. Deze moet wel geknipt worden, omdat de vacht doorgroeit en natuurlijk ook regelmatig een borstelbeurt is gewenst.
De krullende vacht moet regelmatig worden gekamd en ongeveer om de 3 maanden worden  getrimd.

Verder is geen een sennendoodle hetzelfde, wat resulteert in verschillende kleuren en vachten. De kleuren kunnen varieren van helemaal eenzelfde kleur, bicolor tot de bekende black and tan kleuren van de grote zwitserse sennenhond.

Ditzelfde geldt voor de vacht van de grote sennendoodle. Deze kan varieren van een gladharige vacht met grove slagen tot een wollen vacht of fleece vacht waarbij de fleece vacht weer kan worden onderverdeeld in een curly vacht en een grovere fleece vacht.

Dit maakt de sennendoodle nu juist zo uniek en leuk…!!!